Cotonella е основана през 1972 г. в Едоло като производител на бельо. Компанията се разраства непрекъснато през годините благодарение на далновиден избор.
COTONELLA S.p.A. е основана в провинция Бреша (Северна Италия), като малка работилница за производство на бельо от името на други компании. Компанията се разраства постепенно, но непрекъснато през годините благодарение на редица фактори, включително проницателните и далновидни и изборите, които затвърдиха славата на марката и култа към качеството, което компанията никога не е отказвала и продължаващата инвестиционна политика, която има активно развитие. Днес Cotonella е водеща италианска марка за качествено бельо. Нашите продукти се разпространяват по цялата верига на продажбите, поради широката гама от продукти и цени, с колекции и опаковки, които са насочени и персонализирани по целевия канал. Централният офис се намира в Sonico (BS) - ИТАЛИЯ.

Нашият ежедневен производствен капацитет, който включва всички видове произведени артикули (бельо, дамски дрехи и нощни и дрехи) е около 50 000 единици. През 2011 г. произведохме общо около 12 милиона артикула.

http://www.cotonella.com/en/our-values/our-history
В Cotonella нашата фирмена политика винаги се основава на дълбоко вкоренен ангажимент за качество, фокус и грижи, които включват всички сфери на дейност на компанията: от производството и дистрибуцията до продажбите на продукта и връзката с нашите крайни клиенти. Тези стойности се обобщават в грижата, с която създаваме нашите продукти тук в Cotonella, превръщайки се в истинска корпоративна концепция, която се изразява в постоянния ни фокус върху потребителските нужди. По отношение на етичната политика, Cotonella винаги е била част от борбата срещу сериозния социален проблем на детския труд, като гарантира и гарантира, че във всички наши производствени звена са заети само възрастни, квалифицирани служители.

http://www.cotonella.com/en/our-values/our-values