Три определения описват тенденциите на сезон пролет/лято и това са: жизненост, почивка и колкото се може повече време прекарано навън сред природата.  както ярки и жизнени тонове, така и по-земни нюанси, тези които ни заобикалят в действителност в природата. Като цяло цветовете на 2017 предизвикват много емоции. От топлината на слънчевите летни дни, която откриваме в игликовото жълто до усещането за вдишване на свеж планински въздух, който е въплътен в цвета кале и желанието да избягаме в далечни девствени земи благодарение на островния рай. Дизайнерите са се постарали да обхванат всички чувства и емоции, които носят пролетта и лятото.

                Свежият нюанс "зеленина" е цветът на 2017 година, смятат от института "Пантон". Нюансът е характерен за първите пъпки и стръкчета трева през пролетта. Той напомня и за исторически периоди на големи културни промени, като движението на суфражетките, 20-те години на миналия век, протестите за расова справедливост, психеделичното движение през 60-те и 70-е години.   "Зеленина" контрастира на меките нюанси "розов кварц" и "ведро синьо", които бяха цветове на 2016 г.

                Цвят Ниагара -  Той представлява блед нюанс на синьото. Свързваме го с класически деним и освен това е едно синьо, което говори за желанието ни да бъдем лежерни и непринудени. Дълго време комбинацията от различни нюанси на денима се отричаше като безвкусна, но най-сетне дойде и нейното време! Чувствайте се свободни да комбинирате различни дрехи от деним.

                Лазурит - Дълбок и плътен син цвят, който може да се види потънал само до дъното на океана или в модните колекции пролет-лято 2017 Лазурит – интензивен цвят, което е обратното на цвят иглика, заедно те изглеждат естествено и се допълват взаимно. Лазурит е самодостатъчен син оттенък, ако е необходимо, може да се разрежда с други ярки цветове, които са в топ най-модерните цветове за сезона – това е жълта иглика и Pink Yarrow.

                Освежаващ остров – е освежаващ цвят на морската вода, която по своята същност може да се види само на райски остров, където водата е фона на снежно бял пясък и лазурно прозрачна. Прозрачно синьо е идеален за пролетта и лятото. Изглежда еднакво добре както на леки летни рокли, и всесезонни палта и джъмпери.

                Лилаво-виолетов цвят -  Ако трябва да сме точни това е малко по-силен нюанс на виолетовото с отенък на розово. С този цвят можете да създадете разнообразни цветови комбинации. Това безспорно е цветът, който привлича най-много вниманието от всички изброени досега.

                Цвят Иглика - Жълтото, така обичания “ Горчица” - Слънчев цвят като контраст на неприятното зимно време. Той пръска искри с топлина и виталност, канейки ни в постоянен уют. Изключително запомнящ се, който вече няколко години не излиза от полезрението както на световните дизайнери, така и на повечето момичета.

                 Цвят Огън - Оранжево, преливащо в червено - Общителен и забавно любящ нюанс. Идеален е за пресъздаване на романтична и женствена визия. Работи изключително добре с основни цветове като шоколад и черно.

                Компанията „Пантон” създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрекъснат интерес.