Италианско сърце, международна мисия

https://www.pompea.com/en/company/about-us

Помпеа е създадена през 1996 г. в Медоле, в провинция Мантуя, Италия, от своя основател Адриано Родела. Въз основа на опита, който Родела натрупа през годините на работа в производството на чорапогащи и бельо и на изключителните си иновативни способности, той го превърна в кратка история на успех и ориентир, както в Италия, така и в международен план.

Pompea винаги е играела ключова роля в индустрията за бельо и трикотажни изделия в Италия. Скоро стана лидер на пазара за дамско бельо, номер две в сектора на трикотажните изделия и на трето място при мъжките чорапи. Тя е една от петте най-продавани марки в сегмента на бански костюми.

Много фактори доведоха до успеха на компанията за кратко време. На първо място е широката гама от продукти, с които се гордеят, с безспорното съотношение качество / цена и непрекъснати иновации, преди всичко в „безпроблемната“ технологична област. Това беше началната точка на линията за моделите „Без стрес“, стартирана през 2000 г. с рекламна кампания и оттогава неизбежно обвързана с марката, синоним на комфорт и благополучие.

Непрекъснатите инвестиции в технологиите, внимателното изследване на стила на потребителя, внедряването както на традиционните, така и на иновативните прежди позволиха на Pompea да постигне важна цел: асортимент от продукти, способни да отговорят на чувството  инарастналите нужди на потребителя. Жените, мъжете и децата днес намират в Помпеа съюзник в бельото за изправяне пред ежедневието със свобода и енергия, тъй като те са в състояние да избират дрехи, изработени от естествени влакна или микрофибър, с шевове или безшевни.

Печеливша стратегия за развитие, фокусирана върху прогресивното отваряне на нови пазари и придобиването на престижни национални и международни марки - като Роберта и Мими - пренесе Помпеа на лидерски позиции в областта на трикотажната и бельовата промишленост, като в същото време комбинира италианския си идентичност със своята международна мисия.

ИСТОРИЯ НА ПОМПЕЯ

Адриано Родела, шампион по чорапогащи

https://www.pompea.com/en/company/pompea-history

Това, което той казва за себе си, е: „Аз съм фермер“. Въпреки това, Адриано Родела - основател и собственик на Pompea - е преди всичко неуморим строител на компании с невероятна интуиция за иновации. Този самоделен мъж започнал своята кариера в началото на живота си, като  на 14-годишна възраст работел във фабрика за трикотажни изделия.

Поради богатото си любопитство, нямаше нито една текстилна машина, която да скрие тайните си от него. Всъщност той скоро стана специалист. На 24 години основава първата си голяма фабрика за трикотажни изделия. Неудържимият му възход започна и го доведе до лидерска позиция в найлоновата трикотажна промишленост в Италия и Европа.

В началото на 80-те Родела откри и използва потенциала на еластомера, прилагайки го към произвежданите трикотажни изделия, които веднага станаха модерни.

В края на 90-те основава Помпеа. Също така произвежда найлонови трикотажни изделия, но две години по-късно Родела разширява производството си до безшевно бельо и се сдобива с марка, превърнала се в мит, Роберта.

Днес Pompea е лидер на пазара на дамски чорапи и бельо.

Събития, които са направили историята:

    1996
    Адриано Родела, основател и производител на успеха - Филодоро, създадеPompea Spa и започна производството и дистрибуцията на чорапогащи

    1998
Съвместно предприятие с испанската компания Gassol, собственик на марките Glory и Mimi
    1999
Стартиране на дамско бельо с безпроблемната технология

    2000
Силна подкрепа на марката Pompea с телевизионните канали за реклама

    2001

Пускане на безшевно бельо за мъже и разнообразяване с мъжки чорапи

    2002
Лиценз на марката Barbie за целта за момичета

    2003
Придобиване на марката бельо Roberta

    2004
Стартиране на Pompea GYM и Pompea Outwear за свободното време

    2005
Старт на Pompea Junior за целева възраст 3–10 години, бельо и трикотаж и диверсификация по бански

    2006
Стартиране на колекциите пижами за жени, мъже и деца

    2007
Pompea отвори канал за бродажби на дребно в Италия по формулата на аутлет

    2008
Стартиране на линията Natural, памучно бельо за мъже и жени, носещи търговската марка Pompea

    2009

    Бельото бе разширено с линията Silver, със сребърна йонна прежда и антибактериално и анти-миризма за постигане на ненадминато усещане за свежест и защита

    2010
    Изненадваща година: изобретяването на нови влакна - съдържащи мляко и бамбук - поражда създаването на линиите за събиране на мляко и бамбук. Започва производството и на Colormania, Corsetry Glory и Medical Collection, като последната се продава само в аптеките.

    2014
    Новото поколение чорапогащи с ефект на масажиране с мека и удобна текстура, без да се забравя елегантността и женствеността, се появиха с новите модели Happy Body System

    2015
        На сцената се поевяват две нови „прелести“ за жени: „Legjeans“, пуловер с гамаши с деним модел и първият сутиен с тласък от Pompea с Push-Up ефект.

 

От чорапогащи до безшевно бельо

Помпея пренаписва историята на чорапогащите

Знаете ли, че са необходими 14 километра найлон, за да направите чифт чорапогащи? Ето основните моменти от развитието на „модерните“ чорапогащи.

    50-те
50-те години въведоха революция: чорапогащи вече не бяха направени от коприна, а вместо найлон, ново влакно, изобретено от DuPont, което по време на войната е използвано за производството на парашути. Кръглата машина за чорапогащи е изобретена през същия този период.
    60-те
Заедно с 60-те дойде втората революция в чорапогащите, като DuPont отново е създател – производител на новата машина. Американският гигант пусна на своя пазар чорапогащи с марката „Lycra“. Първоначално това влакно с дизайн на пчелна пита се използва само в медицински чорапи. Скоро обаче мини полата стана популярна и използването на Lycra беше разширено до всички чорапогащи.
    80-те
Зората на нова ера. Чрез комбинирането на кръговата технология с новите прежди, чорапогащите се превърнаха в безспорната водеща иновация в модата. Филодоро въведе техниката за покриване на еластомер с найлон и след това, използвайки техниката на алтернативен курс (покрит еластомер / найлон), произведе „копринени“ чорапогащи, предназначени за ежедневна употреба.
    90-те
DuPont регистрира търговската марка Lycra 3D за технологията на обработка на използването на покрит еластомер във всички производства. Това беше десетилетието на красиви, макар и скъпи трикотажни изделия.
    1999
Pompea разработи „безпроблемната“ технология и я приложи и при производството на бельо. Резултатът беше, че внесе изключителни иновации на пазара и стана известен по целия свят със своята търговска марка.

    А третото хилядолетие?

Началото на третото хилядолетие бележи кулминацията в стремежа към комфорт, съчетан с нуждите на модата и стила. Happy Body System, продуктовата линия на Pompea, която въплъщава философията на „благополучието“, е плод на обединението на етиката и естетиката.