Golden lady е една от марките на Golden Lady Company, международна индустриална група, световен лидер и ключов играч в проектирането, производството и продажбата на трикотаж и бельо.

Основана през 1967 г. в Castiglione delle Stiviere (Италия, Мантуа), стратегията на групата съчетава дефиниран италиански стил и непрекъсната диверсификация на продуктите, с отварянето на нови пазари чрез придобиването на най-добрите национални и международни марки трикотаж, включително Philippe Matignon, Filodoro, SiSi и Omsa, както и американските марки No-Nonsense и Hue. Вече повече от половин век компанията се е специализирала в производството на трикотаж, спално бельо и бански костюми, като е спечелила уважението на модата от целия свят.

Golden Lady може да се похвали с 12 производствени обекта, разположени в Италия, САЩ и Сърбия, с обща продукция от 400 милиона чорапогащи годишно, разпределени в 70 страни по света.
Компанията Golden Lady е пазарен лидер в италиански трикотаж с дял от 35% и ключов играч във всички основни европейски пазари, включително Франция, Германия, Испания и Англия, чрез своите дъщерни дружества и търговски агенции.

На пазара в САЩ компанията Golden Lady успя да постигне доминираща роля с марките Hue и No-Nonsense. Ключова позиция компанията държи в Русия и Източна Европа (особено Украйна, Беларус, Полша и Словакия) благодарение на местната дистрибуторска мрежа която е създала, продуктите на компанията се възприемат като символи на италианската елегантност.

"Златната дама", както я наричат в Италия има 7000 работници, от които 2 900 в страната. Nerino Grassi е председател на групата и централата се намира в Италия, Castiglione delle Stiviere (Mantova).

http://www.goldenlady.com/en/the-group-/449/4/

Динамичен, чувствен, страстен.

По своята същност жените са една крачка напред. И както винаги, на всяка стъпка, която предприемат, те могат да разчитат на специален съюзник: Golden Lady, женска модна марка, която е и била отправна точка за жените по целия свят. Продуктите са замислени, за да се предложи стил, качество и комфорт, Golden Lady винаги е бил Големия приятел за всеки ден и всеки повод.

Чорапогащите Golden Lady са добре познати на жените от цял ​​свят заради широката си гама и отлично качество на достъпна цена. В гамата от продукти на марката можете да намерите чорапогащи за всеки вкус: модели с различна плътност за всеки ден от 10-600 den, дебели памучни и вълнени чорапогащи за студения сезон, чорапогащи с вратовръзка и елегантни моделиращи и стягащи чорапогащи, чорапи, оформящи и стягащи чорапи, чорапи  и чорапогащи клин. Най-популярните имена са винаги на разположение в нашите магазини: чорапогащи Golden Lady chao 15 den, Golden Lady Chao 20 den, Golden Lady Chao 40 den,  golden lady chao repose 20 den, Golden Lady Repose 40 den, Golden Lady Control Body 40 den, Golden Lady my Secret Silhouette 30 den, Golden Lady tonic 50 den, golden lady tonic 100 den, golden lady tonic 120 den, Golden Lady my Beauty Reduxcell 100 dengolden lady body tonic 70 den и др.

Важно е да се отбележи, че с цялото изобилие на гамата, абсолютно всички чорапогащи Golden Lady, както и чорапи, и всякакъв друг трикотаж или  продукти на марката, имат отлично качество и издръжливост. Компанията никога не спестява материали, следи за тяхната безопасност, спазване на стандартите и комфорт при употреба. Благодарение на това, ТМ Golden Lady в продължение на шест десетилетия не само се държи на повърхността, но и успешно се развива, непрекъснато увеличавайки своето ниво. Дори и най-често срещаните модели - ежедневните сортове на класически чорапогащи, достъпни и евтини, не са с по-ниско качество по отношение на по-скъпите стоки. Затова, несъмнено, чорапогащите Golden Lady и цената за тях, заедно с техните високи потребителски качества, приятно ще Ви удовлетворят, когато отново трябва да се обнови гардероба с достъпен и практичен продукт. Golden Lady винаги развива научните изследвания и постоянно търси нови прежди и нови технологии, оформяйки стила в нови, модерни начини. Този новаторски дух, който постоянно следи развитието на пазара и вкусовете на потребителите, помога на компанията да стане безспорен лидери на пазара на трикотажни изделия.

За компанията е характерно - постоянен растеж с по-високи и по-високи цели. Golden Lady иска да продължи да изразява уникален стил, като представя силно личен, разпознаваем имидж, незабавно забележим и все по-способен да предаде модерния, женствен дух, който винаги е бил запазена марка на компанията.

http://www.goldenlady.com/en/the-brand/450/4/