Избор на дамско бельо

                Дамското бельо е изключително важно не само защото е необходимост, без която една жена не може, но и защото то денонощно гали кожата й.  Изработва от деликатни  материали: естествени, като трикотаж, памук и коприна, изкуствени -  микрофибъри дантела. Комфортното бельо осигурява не само атрактивна визия, но и удобство, мекота и защита на тялото. В това отношение един от най-добрите избори за ежедневието е безшевното бельо. То е незабележимо под дрехите и същевременно с това ви осигурява комфорта, който ви е нужен. Съвременните модели се изработват от меки и напълно естествени материи, в които тялото може да диша.

                Как да направим правилния избор при закупуването на дамско бельо?

                Ще се съгласите, че няма място за сравнение между зле ушито и не особено приятно за носене бельо и класическите сетове, които излъчват качество, стил и класа. Да подберете красиво и добре изработено бельо е признак на себеуважение и желание да изглеждате добре. За щастие днес все повече фирми, произвеждащи дамско бельо си поставят за цел не просто да предлагат богат и разнообразен асортимент от артикули, но и да поднасят възможно най-удобните и атрактивни модели. Действително, добре подбраните кройки и оформящите тялото материи правят чудеса с нашата фигура и самочувствие.

                Ако търсите максимално най-доброто при избор на бельо, вие трябва да следвате вашите високи изисквания и да проявите прецизен избор.

Комфортното бельо осигурява не само атрактивна визия, но и удобство, мекота и защита на тялото. В това отношение един от най-добрите избори за ежедневието е безшевното бельо. То е незабележимо под дрехите и същевременно с това ви осигурява комфорта, който ви е нужен. Съвременните модели се изработват от меки и напълно естествени материи, в които тялото може да диша. Бодитата са с вградени сутиени и нежни дантелени кантове. Някои бюстиета притежават подвижни подплънки, които оформят, повдигат и оптически увеличават бюста, но при желание могат да бъдат отстранени.

                Избор на материя

                Защо естествените материи са за предпочитане? Най-важното им предимство е, че оставят кожат да диша, абсорбират влагата. Това в пълна степен се отнася за памука. Той не се свива, издържа на атмосферни условия.

                Естествената коприна – фина, мека и приятна за кожата, също държи хладно.В модния свят все повече навлизат екологични материали като екопамук, лен, коноп, рамия, коприва, бамбук.

                Химичните материи от своя страна се делят на изкуствени и синтетични. Наименованията на синтетичните започват с „поли-“, като полиестер, например. Основното им качество е, че са здрави, но на другата страна е главният им недостатък - запарват. Компромисно решение е сместването им с естествени материали при изработването на тъканите.

Не трябва обаче да се страхуваме от изкуствени материи, като вискозата, защото тя е на целулозна база и е близка до естествените материали.

                Дрехите от ПАН са меки, обемни и топли.

Лиоциел-влакната са нещо сравнително ново. На вискозна основа са, силно абсорбират и от тях се правят висококачествено бельо и тениски.

Избор на мъжко бельо

                Елегантено и практичено бельо за мъже предлагат българските производители Спико, Бохем, Лорд и др.Те използват висококачествени материали и иновативни технологи .Висококачествени платове и практичност - това са основните предимства на тези марки. С тях винаги ще бъде модерен и стилен!

Естествени тъкани или синтетика?

                Най-важното в мъжко бельо, както и преди, остава материалът от който е направено. Най-добрият матерял е естественияя. Моделите  на бельо от памук и еластан са в основата на всяка модерна колекция. Дизайнерите се грижат не само за модата в момента , но и  здравето ни. Производителите използват висококачествени материали и иновативни технологии.Някои компании добавя към своите продукти, специални микрокапсули. Често компанията за производство на бельо, използват и био-памук. За да се направи материал мек и кадифен Tencel (вълнените клинове на Бохем ) добавя към него (естествена вискоза влакна, изработени от сложна технология), лиосел (прежда целулоза) или модал (модернизирана вискоза влакна, подобни на бамбук).

                Но синтетика не напускат модения подиум. Микрофибърът е  все още  популярен, доминираше в колекциите на модните дизайнери. Този плат се обновява всеки сезон, започва да прилича на естествен памук.