Както във всяка сфера, така и в сферата на красотата има тенденции. Благодарение на социалните мрежи все повече хора се влияят от модните тенденциите. Централен красота-тенденция 2017 г. – грим в нюанси на тюркоаз и синьо. Именно модерният грим дава възможност да бъдат различни: една и съща рокля може да се победи като елемент на бизнес стил, съчетавайки го със скромен ежедневния грим, или да се използва грим като заедно на парти, създавайки с помощта на декоративни средства ярък образ на жената-вамп. До 2017 г. дизайнерите не ни ограничават в избора на стилния грим. Подиума показват, че в тенденцията за почти всичко – от сексуални стрелецът и ярко оцветени устни до лек лрим в стила на нюд.

                Естествен цвят на кожата

                През 2016 особено актуални бяха тенденции като контуринг и стробинг. При тях чертите на лицето се подчертаваха, за да изпъкват повече. През 2017 виждаме обаче обратната на тази тенденция. В Годината на Петела залагайте повече на естествено красивия и здрав вид на кожата. За да изравните тена, избягвайте фон дьо тена. Вместо това залагайте на по-фините и леки като текстура BB, CC или DD кремове.

                В продължение на няколко модни сезона гримьорите са на мнение, че нищо не краси момичета, така както добре поддържана кожа, подчертана с дълги мигли и леко начервени устните. В модния сезон 2017 година световните гурута в грима, решиха да оставят тази тенденция  на върха на популярността. На ревютата от Vera Wang, Celine и Bottega Veneta изглеждаше, че моделите не само че са се върнали след почивка от морски курорт, но и почти не използват грим преди да излязат на подиума.

                Зелени сенки са хитът на 2017-та и са задължителни, ако искате да сте модерни. За целта можете да използвате всички нюанси на зеленото - от пастелно, нефритено зелено до наситения цвят на мъх. Една добра идея е бледо зелената основа на целия клепач, подсилена с опушени очи с по-наситен нюанс. Зеленото е предпочитан от гримьорите цвят, тъй като подчертава очите и им придава дълбочина

                Актуален опушен ефект

През 2017 г. гримьори решили, че е време да се вдъхне нов живот на този ефектен грим. Актуални "опушени очи" се различават от познатата техника на изпълнение на този вид грим. Дизайнерите смело са се разширили използвана в опушени очи цветовата гама, не останаха на сиво-черни нюанси. Наклона сега може да се прилага не само в хоризонтален, но и във вертикална посока или в страни от центъра. Най-деликатният опушен грим предлагат от модна къща Chanel. Гримьорите са решили да отпуснат малко агресивността и сексуалност на този грим. Например, от модна къща Julien Macdonald е предпочитат кафяви нюанси, гримьори Sonia Rykiel са взели за основа парижки шик, подчертават очите на моделите в нюанси на синьо, а стилисти на модна къща " Никол Милър демонстрират  сиво-опушен ефект.

              Металик – предполага наличието на блясък или паети, които изглеждат невероятно впечатляващо. В комбинация със сенки, които съответстват на определен цвят на очите, те ще ви помогнат буквално блясък за празник или парти.

                Очна линия, която не остава незабелязана

                Семплия грим на кожата на лицето се компенсира от силно подчертани очи. Можете да изберете класическа черна очна линия, но няма да сгрешите и ако използвате варианти с брокат или ярки цветове.

                Гланц за устни

                Гланцът за устни се завръща в модните тенденциите, особено в социалните мрежи. Все повече жени залагат на устните с гланц като завършващ елемент на грима. Можете да предпочетете прозрачен гланц или пък такъв със седефени частици. Но не забравяйте правилото "силно гримирани очи и семпли устни" или "семпло гримирани очи и подчертани устни".

                Фиксатор за грим    

Фиксаторът за грим е сравнително нов продукт за масовия потребител, макар професионалистите да го използват отдавна. Фиксаторът удължава живота на грима ви.

                Веждите стават по-тънки

След като последните няколко години хит бяха дебелите вежди, през 2017 забелязваме леко завръщане към по-тънките вежди. В случая не говорим за крайности като веждите тип чертички. По-скоро се забелязва наблягане на естествената форма, цвят и гъстота на веждите. Без микроблейдинг, без моливи за вежди - просто добре оформени вежди със средна дебелина.